Het rendement verhogen en hulp bij kwaliteitsmanagement

Kwaliteitsmanagement is een begrip dat vele interpretaties kent. Wij gebruiken de oorspronkelijke betekenis: Leveren wat met de klant is overeengekomen. Dat betekent het juiste product c.q. de juiste dienst tegen de afgesproken prijs op het afgesproken moment leveren. Dus volgens de condities Quality, Cost en Delivery.

Dat is makkelijk gezegd, maar moeilijk gedaan. Dat ondervinden organisaties dagelijks. Er hoeft maar iets verkeerd te gaan in de processen of de kosten stijgen direct, de leverdatum wordt overschreden of de technische aspecten van uw product of dienst voldoen niet aan de verwachtingen van de klant. Dit leidt direct tot kosten, herbewerking, klant ontevredenheid en andere vervelende effecten die ten koste gaan van het rendement.

Om u een indruk te geven van onze diensten met betrekking tot dergelijke vraagstukken, hebben we hieronder onze diensten voor de toepassing van kwaliteitsmanagement voor u op een rij gezet.

 

Strategie organisatie: strategische analyse, structuur en SWOT

Voor iedere organisatie is het van belang een goede strategische analyse te maken en daarna richting te kiezen. Het formuleren van een goede visie, missie en SWOT analyse hoeft helemaal niet zo tijdrovend te zijn en draagt wel enorm bij aan het inzicht van medewerkers leidinggevenden.

Lees hoe u snel en gefundeerd een strategie analyse kunt maken

Bedrijfsanalyse: hoe kosten besparen zonder risico's

Verlaging van de kosten is niet altijd zonder risico. Zeker niet wanneer dat snel en heftig via reorganisaties wordt ingezet. Risico's zijn dat soms elders in de organisatie de kosten juist oplopen, de productiviteit daalt of de klanttevredenheid in gevaar komt.

Lees hoe u een compleet stappenplan om kosten te besparen kunt opvragen

Auditing en organisatie ontwikkeling

Omdat markten, wetten, concurrenten en de samenleving continu in beweging zijn, moeten ook organisaties permanent in beweging en in ontwikkeling zijn. Het antwoord op al die externe bewegingen is output gestuurd management. Een voorbeeld daarvan is dat organisaties zich van actiegericht kunnen ontwikkelen naar procesmatig en klantgericht werken. Bij die ontwikkeling hoort ook dat instrumenten zoals auditing, vergaderingen, klachtenprocedures en vele andere methoden hernieuwd zullen moeten worden toegepast. Auditing ontwikkelt zich bijvoorbeeld van een methode met controles en standaard vragen naar een methode met diepgaande gesprekken en scherpe observaties. Wilt u hierbij hulp? Dat kan. Stel ons uw vragen en we helpen u verder.

Bekijk hier de verschillende auditing methoden.

Kwaliteitsmanagementsysteem implementeren voor beter bedrijfsresultaat

We implementeren kwaliteitsmanagement systemen en helpen bij het verbeteren van bedrijfsprocessen, interne organisatie en het verhogen van uw bedrijfsresultaat. We adviseren en zorgen dat kwaliteit, managementsystemen, managementmethoden en procesmanagement gaan werken.

Wilt u een kwaliteitssysteem implementeren? Wij zorgen dat systemen uw rendement verbeteren

Na de certificatie begeleiden we uw organisatie naar nieuwe niveaus

Nadat uw organisatie de processen heeft beschreven en het systeem heeft opgebouwd, liet u uw organisatie certificeren. Wat heeft u bereikt en wat moet er nu gebeuren? We bieden u diensten aan om minimaal één keer per jaar het kwaliteitsmanagementsysteem te evalueren. We zorgen voor data analyses, documentatiebeoordeling, interviews en reviews.

Heeft uw organisatie een certificaat voor een kwaliteitsmanagementsysteem en wilt u dit evalueren? Bekijk hier onze diensten na certificatie.

Interim management: productie manager, kwaliteitsmanager

We kunnen tijdelijk de leiding van het kwaliteitsmanagement van u overnemen of gedetacheerd samenwerken. Gedurende die periode dragen we zoveel mogelijk kennis over en realiseren de veranderingen, zodat u daarna zelf verder kunt. Bij interim management zal één van onze mensen voor een bepaalde periode assistentie bij het managen geven, bijvoorbeeld als procesmanager, kwaliteitsmanager of operational manager. Al dan niet op afstand voor een halve dag of een aantal dagen per week. 

Lees hoe wij interim kwaliteitsmanagement opdrachten invullen

Training, workshop, opleiding of cursus kwaliteitsmanagement

De cursussen over management, kwaliteit, kwaliteitsmanagementsysteem en procesmanagement worden in company of via open inschrijving verzorgd. Het zijn zeer praktijk gerichte opleidingen, die niet beogen  modellen te presenteren, maar vooral de deelnemers handvatten te geven, die ze de volgende dag kunnen gebruiken in de uitoefening van hun functie. Deze aanpak leidt tot een vereenvoudigde implementatie en een groot leereffect.

Bekijk het overzicht van onze trainingen

Verbeter direct uw organisatie, voorkom de top 10 valkuilen van kwaliteitsmanagement

Met de ervaring van honderden implementaties delen we graag met u welke problemen we zeer regelmatig tegenkomen. Dit zijn de meest voorkomende, die er voor zorgen dat organisaties te weinig rendement maken en een te lage klanttevredenheid scoren. Beoordeel zelf of deze 10 valkuilen voor uw organisatie van toepassing zijn. Vul hieronder uw gegevens in en u ontvangt geheel gratis en vrijblijvend de checklist. 

Heeft u vragen over onze kwaliteitsmanagement diensten? Neem dan contact met ons op. Vul onderstaande formulier in of bel via 088 33 666 66. Een e-mail sturen kan ook: info@patagonia-bv.com.

Kunnen wij u helpen?

Wij staan voor u klaar.

Vul hier uw gegevens in voor meer info.

 

Tel: 088 33 666 66 - info@patagonia-bv.com