Coaching van management teams in de praktijk

Managementteams zijn de afgelopen decennia behoorlijk veranderd. Een nieuwe lichting young professionals is opgestaan nu een eerdere generatie met pensioen is gegaan. Samenwerking, leiderschap en strategisch denken moeten worden ontwikkeld. We werken in de praktijk met managementteams samen om deze competenties te ontwikkelen. Via coaching worden patronen herkend en wordt onzekerheid weggenomen.

Het managementteam heeft een specifieke verantwoordelijkheid. De strategie van de organisatie moet worden omgezet naar uitvoering en leiden tot positieve resultaten. Dat is niet eenvoudig. Er zijn risico's, veranderingen moeten worden georganiseerd en de juiste investeringen moeten worden gedaan. Voor managementprofessionals zijn dit vaak moeilijke onderwerpen die leiden tot onzekerheid, het uitstellen van besluiten of juist het nemen van onvoldoende doordachte besluiten. Een grote, veel voorkomende valkuil is geïsoleerd denken en niet het totale plaatje zien. Coaching helpt dan. Met behulp van leiderschapsmodellen, communicatietechnieken en analyses wordt het management als team ontwikkeld en gericht beleid ontwikkeld.

Ontwikkel besluitvorming, samenwerking en leiderschap in het managementteam via teamcoaching en individuele ontwikkeling als manager en leider van de organisatie

20230925 145248

1. Communicatie is key voor het MT

Communiceer 7 times 7 ways. Dat is het Toyota principe om een boodschap over te brengen naar de organisatie. Daarbovenop komt dat niet iedereen op dezelfde manier communiceert. Ieder mens heeft een communicatieprofiel. Dit is een set voorkeuren, waarvan leiders zich bewust moeten zijn. We bepalen het communicatieprofiel met de teamleden, waarna individuele en teamoefeningen worden gedaan. Dat gebeurt in de praktijk, in de functie als manager en voor  de samenwerking in het team.

Awareness

2. Leiderschap is ontwikkeling bewustzijn

In de basis kan iedereen een leider zijn. De voorwaarde is dat je je bewust bent van je eigen gedrag en het effect van je gedrag op de omgeving. Alles wat een leider doet, heeft een effect. Denk aan de manier van spreken, schrijven en besluiten nemen. De omgeving neemt alles waar en daardoor staat een leider altijd aan. Er is altijd interactie, zelfs in de lunchpauze, waardoor een leider zich van zijn of haar gedrag bewust moet zijn. We helpen managers met leiderschapsmodellen en praktijksituaties bewustzijn ontwikkelen en nieuwe competenties trainen.

20240229 105126

3. Uitvoering en reflectie op effecten

Leden van het managementteam hebben een leiderschapsrol. Bijvoorbeeld als Operationeel Manager of QHSE Manager. De uitvoering van deze rol wordt getraind in de praktijk van uw eigen organisatie. Vervolgens reflecteren we op de effecten. De effecten waarnemen is makkelijk, maar de zelfreflectie is soms een uitdaging. Daar helpt de coach bij. Er wordt gereflecteerd op het individuele gedrag als onderdeel van het team en de samenwerking.

Wilt u meer informatie ontvangen? Stel uw vragen en laat weten wat u van ons verwacht. U kunt ons ook bellen via 088 33 666 66, of een e-mail sturen met uw vragen naar info@patagonia-bv.com

Laat ons weten wat u wenst en wilt bereiken

Vul hieronder uw gegevens in en stel uw vragen.

Coaching managementteam

  • Ontwikkeling communicatie
  • Training leiding geven
  • Doelgericht samenwerken
  • Individuele ontwikkeling
  • Reflecteren en resultaten meten

Vraag hier meer informatie aan over leiderschap en teamontwikkeling

Vul het formulier in of bel ons via 088 33 666 66. U kunt natuurlijk ook een email sturen naar info@patagonia-bv.com

Interim management informatie