Interne audit voor ISO 9001 en andere kwaliteitsnormen

De interne audit is een effectief instrument waarmee snel interessante inzichten worden verzameld over de operationele processen, de klantgerichtheid en de cultuur van de organisatie. Onze werkwijze leidt tot een overzichtelijk dashboard met resultaten en inzichten voor de leidinggevenden. De interne audit kan worden uitgevoerd voor ISO 9001, maar ook voor andere kwaliteitsnormen, zoals ISO 27001, ISO 13485 of IATF 16949. Ook als u te maken hebt met klantaudits en u wilt de organisatie goed voorbereiden, dan is het aan te bevelen vooraf een interne audit met ons uit te voeren.

Referentie: Veel parate kennis en zeer service gericht. Hans Broere, Operational Manager - Hunter Douglas

Interne audit levert auditrapportage met inzichten en analyses

Een interne audit wordt bij voorkeur uitgevoerd op de werkvloer. Mocht dat niet lukken door bijvoorbeeld internationale afstanden of veiligheidsregels, dan kan de audit ook online worden uitgevoerd. We voeren audits uit met het doel u te helpen het functioneren van de operationele organisatie te laten zien. Via een interne audit worden nieuwe of meer specifieke inzichten verkregen, die u helpen de organisatie te verbeteren. De inzichten worden verzameld in het auditrapport met analyses, voorbeelden en een dashboard. De 3 stappen staan hieronder beschreven.

ISO 9001 jaarplanning

1. De onderzoeksvraag bepalen

De interne audit begint met een vraag: Wat wil het management weten? Leiders formuleren deze vraag, zodat de audit richting heeft en onze auditor in het auditrapport antwoord geeft op de onderzoeksvraag. Voorbeeld: Voldoet de organisatie aan de richtlijnen van ISO 9001? We helpen u desgewenst met de formulering van de onderzoeksvraag en de eisen voor certificatie. Daarna wordt de auditplanning gemaakt door de kwaliteitsafdeling, of door onze auditor. 

20211201 151450

2. Interne audit uitvoeren

Een interne audit wordt uitgevoerd in gemiddeld 2 tot 3 dagen. De duur is afhankelijk van de grootte van de organisatie en de onderzoeksvraag. Soms worden audits breed ingezet, waardoor allerlei verschillende onderwerpen worden getoetst, maar het kan ook specifiek. Dan wordt één onderwerp op verschillende afdelingen in de organisatie onderzocht. Denk aan de implementatie van de strategie of de effectiviteit van continuous improvement.

hightech productie lean iso27001 iso9001

3. Rapportage en Certificatie

Al na een paar dagen ontvangt u het auditrapport met de resultaten. Dat rapport voldoet aan de eisen van kwaliteitsnormen als ISO 9001. Onze specialisten hebben de ervaring en deskundigheid om interne audits uit te voeren. We kennen praktisch alle certificatieschema's van managementsystemen en helpen u snel op weg met de uitvoering. Desgewenst helpen we u ook met de opvolging en procesverbetering.

Wilt u de flyer over de interne audit ontvangen? Vul dan het formulier in. Wilt u collega's opleiden tot interne auditor. Dat kan ook. Bekijk daarvoor hier de Opleiding tot Interne Auditor. U kunt ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen naar info@patagonia-bv.com

Laat ons weten wat u wenst en wilt bereiken

Vul hieronder uw gegevens in en stel uw vragen.

Interne audit uitvoeren

  • Volledige ontzorging
  • Voldoen aan ISO 9001
  • Planning en uitvoering
  • Verslaglegging
  • Continuous improvement

Elisa Smorenburg

Elisa Smorenburg, Auditor & Trainer