Het is crisis, maar benut de tijd goed!

Veel medewerkers zitten thuis en anderen kunnen maar beperkt worden ingezet. Er gaat veel capaciteit verloren en dat is zonde. Zet deze vrijgekomen capaciteit in om afdelingen en werkwijzen in uw organisatie te innoveren. Er zijn vast werkwijzen in de productie of op de administratie, waarvan u vindt dat deze niet efficiënt verlopen of teveel fouten veroorzaken. Maak van deze periode van stilstand gebruik om efficiëntie te realiseren. Met slechts een uur coaching per week begeleiden we uw medewerkers online in het efficiënt maken van werkprocessen. Pak nu een voorsprong op uw concurrenten.

Met een schok zijn we ineens in staat online te werken. De techniek was er al, maar ons gedrag was nog niet zover. Gedwongen door de crisissituatie zitten veel mensen nu thuis in veiligheid of afgezonderd op het werk. Maak van deze nood een deugt door processen nu efficiënt te ontwerpen, zodat ze na de crisis direct op een nieuwe manier kunnen worden toegepast. Benut de vrijgekomen capaciteit voor het doorvoeren van innovaties in uw organisatie.

1.  Ontwerp nieuwe werkwijze met de Lean richtlijnen

Wij hebben online platformen, waarmee tientallen mensen tegelijkertijd kunnen inloggen en communiceren. Dus ook uw medewerkers. Dat is kosteloos en werkt uitstekend. Uw medewerkers kunnen overal vandaan inloggen en met de coach centraal overleggen en ontwerpen. De medewerkers leggen de inefficiënte werkwijze voor in de groep, waarna de trainer de Lean spelregels uitlegt. Vervolgens werken uw medewerkers gezamenlijk aan een nieuwe werkwijze.

2.  Online samenwerking en Lean toepassen

Online samenwerken heeft een groot voordeel. De competentie luisteren wordt ontwikkeld. In tegenstelling tot een normale, fysieke vergadering wordt bij een online vergadering een beroep gedaan op de deelnemers om heel goed naar elkaar te luisteren. Dat gaat vanzelf, want als iedereen tegelijkertijd begint te praten, loopt de meeting vast. De methode disciplineert de deelnemers automatisch. Het gevolg is dat de competentie luisteren heel belangrijk wordt en dat is belangrijk voor het leerproces. Samenwerking en Lean toepassen gaan mooi samen. Online samenwerking is zeer effectief en de kosten zijn laag.

3.  Werken als een startup en voorsprong realiseren

De moderne versie van ondernemen is af te rekenen met oude patronen en innovatief te denken. Multinationals gaan zelfs zover dat ze een aparte startup laten concurreren met de bestaande organisatie (kill your master, wordt dat genoemd). Dit kunt u nu ook doen door het online team van medewerkers opnieuw naar een afdeling of proces te laten kijken en dit te innoveren. Hierdoor benut u de vrijgekomen capaciteit en start u na de crisis met een voorsprong. Onze adviseur kan een team collega's leiden en de werkwijzen in uw organisatie innoveren.

4.  Online consultancy 1 uur per week volgen

Het werkt eenvoudig. U selecteert een afdeling of werkwijze en een groep medewerkers, die thuis zitten of op kantoor. Ze loggen in en worden door de coach geleid door het vraagstuk dat u voorlegt. De coach of consultant legt de Lean principes uit en geeft aanwijzingen. Dat kost maar een uur. Daarna werken de medewerkers het vraagstuk uit en een week later komt de groep weer online bij elkaar. Zo kunnen zij vlot per week verschillende werkwijzen efficiënter maken en de implementatie voorbereiden. De kosten blijven met 1 uur per week heel laag. Zo kunt u met een minimale investering maximaal vooruit in deze moeilijke tijden. Dat is resilience: veerkracht! 

Wilt u gebruik maken van deze online service en uw organisatie innoveren? Bel ons via 088 33 666 66 of stuur een e-mail naar info@patagonia-bv.com.

27865045 s

Deel via:

Terug naar overzicht

Stel uw vragen

Vul het formulier in en stel uw vragen

Verbeter uw organisatie

 • Ambities en nieuwe doelen
 • Operationeel management
 • Directie en management
 • Middenkader en operations
 • Staf en professionals
 • Consultancy en verandermanagement
 • Coaching leidinggevenden
 • Projectleiding en implementatie
 • Interim management
 • Online services
 • Klantgerichte organisatie ontwikkelen
 • Lage kosten
 • Flexibiliteit in de uitvoering
 • Resultaatgericht