Van duurzaamheid naar veerkracht: Resilience

In deze crisistijden is het belangrijk dat een organisatie reageert en acteert. Het is omgaan met tegenslagen en er vervolgens weer sterker uitkomen. Dat is resilience of veerkracht. Bestaande werkwijzen hebben in crisistijd geen waarde meer, markten vallen weg, maar de organisatie moet wel door. Juist nu wordt van leiders gevraagd richting te bepalen en een plan uit te voeren. Hoe goed gaat dat in uw organisatie? Hoe is de veerkracht van uw organisatie? Alles moet ineens anders: processen, leiderschap, communicatie, verkoop en technologie. Wat doet u op dit moment om uw organisatie door de crisis te leiden?

Vele onderwerpen staan plotseling ter discussie: Leiderschap, processen, werkwijzen, vergaderingen, cultuur, niets is meer wat het was. We hebben eigenlijk te maken met een dubbele crisis. De Corona crisis overheerst, maar daaronder stevenden we ook af op een economische crisis. Wat is de veerkracht van uw organisatie?

1.  Resilience: Ontwerp nieuwe processen met de Lean Manufacturing

Processen zoals ze vorige week nog functioneerden, staan vandaag ter discussie. Er moet hard in de kosten worden gesneden en iedere verspilling moet worden weggenomen. Werk online met onze adviseurs om processen te innoveren en de cultuur te veranderen. Pas Lean Manufacturing overal toe en wacht daar niet mee. Na de crisis moeten de kosten op een nieuw, blijvend verlaagd niveau staan.

2.  Resilience: Nieuwe stijl van leidinggeven direct invoeren

Laten we eerlijk zijn, veel organisaties hebben nog managers en teamleiders, die op een directieve manier leiding geven. Gevolg: geen zelfstandigheid en eigenaarschap bij de medewerkers. Dat is nu ineens anders. Werken op afstand vraagt eigenaarschap. Hoe leidt u uw collega’s op in de nieuwe leiderschapsstijl? Volg online onze webinar leiderschap, zodat uw organisatie straks gereed staat.

3.  Resilience: Leveranciersmanagement innoveren en voorraden reduceren

Hoewel er nu allerlei problemen zijn met voorraden, zowel tekort als overschot, zullen na deze crisis voorraden systematisch moeten dalen en leveranciers moeten Just-in-Time (JIT) leveren. Het speelveld zal veranderen. Het hebben van lage voorraden was natuurlijk al een richtlijn, maar dat is nu een harde eis en werkelijkheid geworden. Werk online met onze adviseurs aan het reduceren van voorraden en de herinrichting van het ERP/WMS systeem.

Online 1 uur per week advies voor innovatie en veerkracht

We begrijpen dat de kosten nu laag moeten blijven. Daarom bieden we nu online advies op maat per uur. Met maar 1 uur per week online met uw team helpen we uw organisatie verder. Er kunnen grote stappen worden gezet, die uw medewerkers uitvoeren. Een uur per week is voldoende om kennis over te dragen, documenten te delen en stappen te zetten. Wij analyseren en adviseren en uw collega’s, die vanuit huis werken, pakken de acties op.

Wilt u gebruik maken van deze online services? Bel ons via 088 33 666 66 of stuur een e-mail naar info@patagonia-bv.com.

Kaizen Management

Deel via:

Terug naar overzicht

Stel uw vragen

Vul het formulier in en stel uw vragen

Verbeter uw organisatie

 • Ambities en nieuwe doelen
 • Operationeel management
 • Directie en management
 • Middenkader en operations
 • Staf en professionals
 • Consultancy en verandermanagement
 • Coaching leidinggevenden
 • Projectleiding en implementatie
 • Interim management
 • Online services
 • Klantgerichte organisatie ontwikkelen
 • Lage kosten
 • Flexibiliteit in de uitvoering
 • Resultaatgericht