eBook Kwaliteitsmanagement over kwaliteitssystemen en effecten

Is de concurrentie beter? Bieden ze aan tegen lagere kosten of is de service sneller? Dat zijn de vragen waar kwaliteitsmanagement uit is ontstaan. Tegenwoordig is kwaliteitsmanagement een hightech, supersnel meet- en regelsysteem dat processen tot in de perfectie laat presteren, processen aanpast als dat nodig is en organisaties tegen de laagste kosten laat presteren. Waar de concurrentie hard is, zorgt kwaliteitsmanagement voor leiderschap in een branche. We hebben de methoden op een rij gezet met praktische voorbeelden en een plan van aanpak.

Het eBook kunt u kosteloos aanvragen. Het is ons doel zoveel mogelijk informatie te delen over kwaliteitsmanagement, managementsystemen en de rol van managers in een organisatie. Hoe beter de achtergronden bekend zijn, hoe beter het is voor uw organisatie.

Ontwikkel het managementsysteem en versterk de concurrentiepositie

 1. De vooroordelen over kwaliteitsmanagement en de verkeerde aanpak
 2. De geschiedenis van kwaliteitsmanagement
 3. Het wonder van kwaliteitsmanagement in succesvolle organisaties

1. De vooroordelen over kwaliteitsmanagement en de verkeerde aanpak

Hoe komt het dat zoveel organisaties verzanden in bureaucratie en indirecte uren? Dat zit niet in de richtlijnen van ISO 9001 of in wetgeving. Het zit wel in het denken dat beschrijvingen leiden tot borging. Dat merken we dagelijks in onze advies- en opleidingspraktijk. Als iets in een proces fout gaat, worden vaak beschrijvingen gemaakt als oplossing. Dan is het proces immers duidelijk en moet het daarna goed gaan. Niet dus. Beschrijven is zelden de juiste oplossing bij procesproblemen. Wat wel? Lees ons eBook.

2. De geschiedenis van kwaliteitsmanagement

Kwaliteitsmanagement heeft een lange geboorteperiode gekend. Globaal vanaf de industriële revolutie tot de jaren 70 van de voorgaande eeuw, maar ook daarna, tot en met vandaag. Kwaliteitsmanagement heeft zich tot op de dag van vandaag continu ontwikkeld en heeft geleid tot moderne standaarden, zoals Lean, 5S en ISO 9001. Tegenwoordig kunnen dit soort modellen en managementsystemen snel worden ontworpen, op maat worden gemaakt en worden geïmplementeerd in iedere organisatie. 

3. Het wonder van kwaliteitsmanagement in succesvolle organisaties

Alle positieve voorbeelden uit de geschiedenis laten zien dat marktleiders hun kwaliteitsmanagementsysteem zeer goed in de vingers hadden. Ze zijn in staat continu verspillingen uit processen weg te nemen, fouten te zien, oorzaakanalyses te maken en processen te verbeteren. Marktleiders maken continu producten van topkwaliteit. De kunst zit niet alleen in het woord topkwaliteit, maar vooral in de combinatie met het woord continu. Veel organisaties kunnen topkwaliteit leveren, maar succesvolle organisaties kunnen dat continu, bij herhaling en tegen lage kosten. De kosten blijven zeer laag en het vermogen tot aanpassing aan de klantwensen is tegelijkertijd indrukwekkend.

Lees het eBook en start met kwaliteitsmanagement op de juiste manier

Dit eBook over kwaliteitsmanagement beschrijft op welke wijze u snelheid en kwaliteit in uw organisatie ontwikkelt. Snelheid en kwaliteit, die uw klanten waarderen en die uw concurrenten niet kunnen waarmaken. Uw organisatie versterkt haar concurrentiepositie. De kosten dalen significant, de omzet stijgt en het rendement van de organisatie verbetert. Deze gids is samengesteld op basis van onze jarenlange ervaringen met de toepassing van kwaliteitssystemen.

Vraag het eBook aan! Vul onderstaande formulier in en ontvang het eBook Kwaliteitsmanagement. U kunt ons ook bellen via 088 33 666 66 of een e-mail sturen naar info@patagonia-bv.com

consultancy data analyse advies

Diensten

Bekijk onze diensten

Lees meer

Lerende organisatie continue verbetering verbeterteam six sigma

Oplossingen

Ga naar de oplossingen

Lees meer

checklist lean 5s

Artikelen

Lees meer artikelen

Lees meer

Kwaliteitsmanagement 5S Lean

Cases

Bekijk voorbeelden

Lees meer

Stel uw vraag

Vul het formulier in en stel uw vragen.

eBook Kwaliteitsmanagment

 • Gratis eBook
 • Essentie kwaliteitsmanagement
 • Kwaliteitssystemen
 • Besluitvorming en besturing
 • Procesbeheersing
 • Klantgerichtheid
 • Kosten reduceren
 • Interne organisatie verbeteren
 • Verbeterd rendement
 • Verbeterde concurrentiepositie