Online klachtenprocedure voor snel verbeterproces

De procedure voor het oplossen van klachten en afwijkingen is één van de belangrijkste procedures voor de beheersing van processen en de draaiing van de Deming cycle. Deze procedure is ook een vereiste van kwaliteitsnormen zoals ISO 9001, ISO 27001 en ISO 14001. Echter, het operationeel maken van deze procedure is niet altijd eenvoudig. Daar is nu een oplossing voor. We hebben een online systeem voor u, waardoor de procedure voor iedereen toegankelijk wordt en snel werkt. We presenteren u hieronder een praktische oplossing, die toepasbaar is in iedere organisatie. 

De voordelen van de oplossing voor de klachtenprocedure:

 1. Eenvoudige en snelle registratie door medewerkers in 1 minuut
 2. Opvolging van klachten en afwijkingen binnen 24 uur, afronding binnen 48 uur
 3. Zoveel mogelijk afwijkingen waarnemen en een database opbouwen
 4. Procesverbetering realiseren en draagvlak bij de medewerkers ontwikkelen
 5. Tevredenheid van medewerkers en klanten neemt toe.

Online registratie van klachten, afwijkingen, risico’s en kansen

Een snelle, eenvoudige online registratie is essentieel om medewerkers te motiveren om klachten en afwijkingen te registreren. Het mag geen tijd kosten, de toegang moet eenvoudig zijn en de database moet goed gevuld worden. Met ons nieuwe, gratis online systeem is de medewerker in een paar klikken klaar. Een melding van een afwijking, klacht, kans of risico is zo gemaakt en kost niets.

Het maken van oorzaakanalyses

Nadat de waarnemingen zijn geregistreerd, volgt de oorzaakanalyse. Hoe is de afwijking of klacht ontstaan? Het antwoord op die vraag wordt gevonden via een oorzaakanalyse. Na de oorzaakanalyse kan een procesverbetering worden ontwikkeld om de afwijking nooit meer terug te laten komen. We leiden u door de procedure en leren uw medewerkers de techniek voor het maken van oorzaakanalyses en de ontwikkeling van procesverbeteringen.

Training en begeleiding in het gebruik van de klachtenprocedure

Het online registratiesysteem van de klachtenprocedure is eenvoudig in de bediening, maar om de procedure goed te laten werken is training nodig. Training is nodig voor het registreren van een afwijking, voor het maken van een oorzaakanalyse en voor de ontwikkeling van oplossingen. Deze stappen vragen de beheersing van specifieke competenties. Met behulp van training en begeleiding is de procedure snel operationeel.

Online systeem voldoet aan de eisen van ISO 9001

De procedure voor klanten en afwijkingen is een verplichting vanuit kwaliteitsnormen zoals ISO 9001, ISO 14001, ISO 27001, ISO 45001 en VCA. Het systeem voldoet aan de eisen van deze normen. We hebben een standaard voor u ontwikkeld, dat u zo kunt overnemen. Desgewenst kunt u bepaalde instellingen aanpassen. De training en begeleiding zijn nodig voor de competentieontwikkeling en de implementatie van de procedure. De bediening is eenvoudig.

Wilt u de procedure voor klachten en afwijkingen in uw organisatie verbeteren? Vraag een kosteloze demonstratie aan. Vul dan onderstaande formulier in. Bellen voor vragen kan natuurlijk ook via 088 33 666 66, of een e-mail sturen naar info@patagonia-bv.com.

consultancy data analyse advies

Diensten

Bekijk onze diensten

Lees meer

Lerende organisatie continue verbetering verbeterteam six sigma

Oplossingen

Ga naar de oplossingen

Lees meer

checklist lean 5s

Artikelen

Lees meer artikelen

Lees meer

Kwaliteitsmanagement 5S Lean

Cases

Bekijk voorbeelden

Lees meer

Stel uw vraag

Vul het formulier in en stel uw vragen.

Online klachtenprocedure

 • Snelheid en toegankelijkheid
 • Transparantie
 • Snel verbeterproces
 • Gratis applicatie
 • Eigen inrichting en gebruik
 • Procesverbetering realiseren
 • Kosten reduceren
 • Klanttevredenheid verbeteren
 • Interne organisatie verbeteren
 • Verbeterd rendement
 • Verbeterde productkwaliteit