Cases Kwaliteitsmanagement

Hieronder staan voorbeelden van projecten, zoals we die hebben uitgevoerd bij onze klanten. De cases zijn leerzaam en interessant, maar kunnen meestal niet worden gekopieerd voor een andere organisatie. Het is telkens maatwerk. De beschrijvingen bevatten geen namen, omdat we vertrouwelijk omgaan met de gegevens van onze klanten. Integriteit is een belangrijke waarde. U kunt natuurlijk wel bij ons navragen over de cases.

ISO 9001

Een Europees distributie center van displays en monitors wilde haar eigen organisatie continu verbeteren. Bovendien was er de wens om gecertificeerd te worden voor de kwaliteitsnorm ISO 9001. Aan beide eisen is in slechts een paar maanden voldaan. De processen zijn opnieuw gedefinieerd, waarna via meten en regelen de PDCA cyclus ging draaien. Certificatie ISO 9001 volgde.

ISO 9001 Managementteam

ISO 9001 bevat richtlijnen voor het kwaliteitsmanagementsysteem. Kwaliteit is voldoen aan de eisen van de klanten. Het zijn de leden van het management team die zich daar dagelijks mee bezighouden. Niet de kwaliteitsmanager. Het management team kan vervolgens een groot deel van de richtlijnen implementeren in hun afdelingen. Er ontstaan eigenaarschap en beheersing.

ISO 9001 VCA BORG BRL

Een installatiebedrijf voor elektrische systemen en alarmsystemen moet voldoen aan diverse kwaliteitsnormen: ISO 9001, VCA, BRL en BORG. Het kwaliteitshandboek en kwaliteitssysteem dat wij hebben ontwikkeld, voldoet aan alle mogelijke kwaliteitsnormen. Deze zijn op een slimme manier geïntegreerd tot één systeem. De organisatie is gecertificeerd voor alle normen.

Kaizen

Deze fabrikant van gevels en kozijnen voor de grote utiliteitsbouw voerde Kaizen Management in na een directiewissel. De ceo en cfo zochten naar een moderne managementstijl, waarbij medewerkers in de uitvoering en voormannen veel verantwoordelijkheden en bevoegdheden hebben. Zij zijn verantwoordelijk voor de processen en de Gemba. Wij hebben dit traject begeleid.

ISO 9001 bij overname

Ter voorbereiding op een bedrijfsovername moesten processen worden onderzocht, beheerst en geoptimaliseerd voor de nieuwe situatie. Met ISO 9001 is het kwaliteitssysteem ontwikkelt en zijn de processen opnieuw ontworpen. In korte tijd is het certificaat ISO 9001 voor de organisatie behaald, waarna de overname soepel verliep en de organisatie direct operationeel was.

Wilt u meer weten?

Vul het formulier in en stel je vragen

Jeroen Verberk