Kwaliteitsmanagement oplossingen voor uw organisatie

Kies hieronder de kwaliteitsmanagement oplossing, die bij uw organisatie en doelstellingen past. Klik op de oplossing en lees meer over de manier waarop we de betreffende oplossing toepassen en welke resultaten u kunt verwachten. U kunt ook met ons bellen of mailen om de oplossing verder te bespreken en uit te werken met één van onze kwaliteitsmanagement specialisten. We realiseren het juiste resultaat in uw organisatie.

Klanttevredenheid verbeteren

Met dit programma voor de verbetering van de klanttevredenheid doorloopt een organisatie In 3 fasen een veranderproces. Medewerkers, teamleiders en managers leren op een nieuwe manier de output van hun werk evalueren en toetsen aan de behoeften van klanten. Een hoge klanttevredenheid is het resultaat van een goede interne organisatie, die begrijpt wat klantgericht werken is.

Management review ISO 9001

Met dit programma van 2 dagdelen leert uw managementteam effectief de ISO 9001 management review uitvoeren. Maar er zijn meer voordelen. De deelnemers leren analyseren, leiden en verbeteren. Bovendien verbetert de samenwerking in het team, omdat aan dezelfde doelen wordt gewerkt. Zo ontwikkelt het team haar sturingskracht, leert prioriteiten stellen en op effecten sturen. 

ISO 9001

ISO 9001 is de internationale standaard norm voor een kwaliteitssysteem. Het bevat de basis richtlijnen voor toepassing van Total Quality Management. Eén van de richtlijnen is bijvoorbeeld dat de Plan-Do-Check-Act cyclus moet draaien. Daarmee worden processen gemeten en op basis van metingen worden verbeteringen toegepast. Als de PDCA cirkel draait, kan de organisatie worden gecertificeerd.

Stappenplan TQM

Lees hier het stappenplan om TQM toe te passen in uw organisatie. Total Quality Management (TQM) is de basis van procesmanagement. Processen volgen elkaar op en beïnvloeden elkaar daardoor. Als het ene proces onvoldoende presteert, presteert het volgende proces per definitie ook minder. Maak een goed kwaliteitssysteem van samenhangende processen met TQM. 

Online kwaliteitssysteem

De registraties, uitvoering van procedures en uitwerkingen van resultaten kunnen makkelijk en snel online worden uitgevoerd. Er is geen kwaliteitshandboek meer nodig en de bureaucratie is verleden tijd. De registraties van metingen en analyses van processen worden via een online systeem uitgevoerd. Met een online kwaliteitsmanagementsysteem is uw organisatie een stap verder.

Online klachtenprocedure

De procedure voor klachten en afwijkingen is een standaard onderdeel van het kwaliteitsmanagementsysteem. Klachten en afwijkingen worden geregistreerd, waarna de oorzaakanalyse volgt. De registratie en uitvoering van de procedure wordt makkelijk online uitgevoerd. Deze moderne werkwijze is snel en heel toegankelijk voor operationele medewerkers in de uitvoering.

Online kwaliteitsmanager

Kwaliteitsmanagement kan voor een groot deel online worden uitgevoerd. Registraties, analyses en rapportages zijn online net zo makkelijk en snel gemaakt als offline, vaak zelfs sneller. Als u de administratieve omgeving digitaal inricht, wordt veel tijd gewonnen. De kosten dalen en de snelheid neemt toe. Maak gebruik van de online kwaliteitsmanager en geniet van de voordelen.

Kwaliteitsplan

Wat is uw plan om de kwaliteit van processen en producten te verbeteren? Werk de strategie uit in het kwaliteitsplan. Voorkom dat iedere afdeling een eigen richting kiest. Hoe goed ook bedoeld, de organisatie heeft één plan nodig, één aanpak om producten te verbeteren en processen te beheersen. We hebben voor u de voorbeelden en helpen bij de uitwerking van uw kwaliteitsplan.

Kwaliteitshandboek

De ontwikkeling van een kwaliteitssysteem begint vaak met het schrijven van een kwaliteitshandboek om definities en processen vast te leggen. Voor u het weet wordt veel te veel opgeschreven en ontstaat bureaucratie. Om dat te voorkomen hebben we een slim handboek ontwikkeld, waar alle normen voor kwaliteitsmanagement aan voldoen. Eén document voor alle normen.

Kaizen management

De beginselen van kwaliteitsmanagement komen van de managementfilosofie Kaizen Management. Deze alles omvattende benadering in kwaliteitssystemen is ontwikkeld in Japan. Daarna hebben alle management modellen en kwaliteitssystemen onderdelen van Kaizen overgenomen. Pas deze methoden toe in uw organisatie en realiseer continuous improvement.

ISO 14001

ISO 14001 is de norm voor een milieu managementsysteem. De norm bevat ISO 9001 en is uitgebreid met onderwerpen om het milieu te beschermen. Eén van de richtlijnen is dat de Plan-Do-Check-Act cyclus moet draaien. Daarmee worden processen gemeten en op basis van metingen worden verbeteringen toegepast. Als de PDCA cirkel draait, kan de organisatie worden gecertificeerd.

ISO 13485

ISO 13485 is de internationale standaard norm voor een kwaliteitssysteem voor organisaties die medische apparatuur produceren. De norm bevat de complete norm ISO 9001 en is aangevuld met allerlei richtlijnen voor bijvoorbeeld kalibratie, veiligheid, reinheid en vrijgave van producten. Ook voor deze norm geldt dat de PDCA cirkel moet draaien. Uw organisatie kan worden gecertificeerd.

Meer weten over oplossingen?

Vul het formulier in en stel uw vragen.

Adrienne Tegelaar