Lean Manufacturing toepassen met online adviseur

In een aantal online sessies geven we uitleg over de toepassing van Lean Manufacturing met aanwijzingen voor uw eigen organisatie. Met korte sessies van 1 of 2 uur krijgt u advies over de manier waarop u Lean in uw eigen organisatie kunt toepassen. Tijdens de sessies worden de uitgangspunten en technieken van Lean duidelijk uitgelegd. Daarna kunt u ze direct toepassen op uw eigen afdeling of in uw organisatie.

Referentie: De online begeleiding en met name de pragmatische coaching om ons laboratorium Lean, maar ook Corona proof te maken, heeft me snel en praktisch geholpen. Theorie en mijn eigen praktijk vulden elkaar prettig aan en ik heb ik een viertal sessies de beoogde wijziging kunnen realiseren. De begeleiding 1:1 online geeft alle ruimte om flexibel te zijn: qua theorie in de praktijk brengen, vragen stellen, op maat begeleiding en online zijn wanneer het mij uitkomt. Marisca Stege, Team leader Laboratory - DANONE NUTRICIA RESEARCH  

Online advies voor de toepassing van Lean Manufacturing

  1. Online advies Lean Manufacturing met praktijktoepassingen
  2. De Lean adviseur kijkt online mee naar de uitvoering en resultaten
  3. Effecten van de implementatie evalueren met de adviseur

1. Online advies Lean Manufacturing met praktijktoepassingen

In een aantal online sessies leert u de principes van Lean Manufacturing en procesbeheersing. U krijgt de theorie en de technieken uitgelegd, waarna deze direct worden toegepast op uw eigen organisatie. De Lean adviseur stelt u vragen over uw organisatie of afdeling, zoals over de orderstroom, de processtappen en de specificaties van de klanten. Op basis van die informatie krijgt u direct aanwijzingen voor de toepassing van Lean.

2. De Lean adviseur kijkt online mee naar de uitvoering en resultaten

In de sessies die volgen, kijkt de Lean adviseur met u mee. U vertelt online tijdens de sessies over de uitgevoerde acties, deelt de data en laat de procedures zien. De adviseur gebruikt deze input om u meer over Lean te leren en geeft direct ook aan welke vervolgstappen u kunt uitvoeren of welke aanpassingen nodig zijn. Zo verbetert u stap voor stap uw afdeling of organisatie en past Lean Manufacturing toe.

3. Effecten van de implementatie evalueren met de adviseur

Deze manier van werken en implementeren is heel effectief. U leert en past toe tegelijkertijd. Omdat leerprocessen vaak verlopen via kennis opdoen, uitvoeren, beeldvorming en experimenteren (Dr. David Kolb) is deze manier van werken ideaal. De resultaten van de geleerde en toegepaste Lean onderwerpen ervaart u zelf direct. Deze ervaringen deelt u met de adviseur, zodat u zich er van kunt overtuigen de juiste stappen te hebben genomen en op de juiste weg te zijn.

Via online sessies met adviseur Lean direct toepassen

Deze manier van werken is nieuw en blijkt zeer effectief te zijn. De theorie van Lean Manufacturing begrijpt u snel en daarna gaat u onder begeleiding aan de slag. U past Lean toe op uw eigen processen. Dat kunnen productieprocessen zijn, maar natuurlijk ook administratieve processen, laboratoriumprocessen, dataverwerkingsprocessen of logistieke processen. U legt de processen voor aan de adviseur en gaat samen aan de slag.

Wilt u meer weten over deze manier van online werken en het toepassen van Lean? Vul dan onderstaand formulier in. Bellen kan natuurlijk ook via 088 33 666 66, of stuur een e-mail naar info@patagonia-bv.com.

Stel uw vraag

Vul het formulier in en stel uw vragen

Bart Paesie