Oplossingen voor de ontwikkeling van leiderschap

Kies hieronder de oplossing voor leiderschapsontwikkeling, die bij uw organisatie en doelstellingen past. Klik op de oplossing en lees meer over de manier waarop we de betreffende oplossing toepassen en welke resultaten u kunt verwachten. U kunt ook met ons bellen of mailen om de oplossing verder te bespreken en uit te werken met één van onze specialisten in leiderschap. We realiseren het juiste resultaat in uw organisatie.

Leiderschapsontwikkeling awareness en research

De ontwikkeling van leiderschapsvaardigheden begint met in de spiegel kijken: Hoe doen we het vandaag? Zijn we ons er bewust van hoe we ons gedragen? De manier waarop we bijvoorbeeld luisteren, praten en beslissingen nemen. Nemen we medewerkers mee in de visie en sturen we op samenwerking? Via onderzoek wordt leiderschap in beeld gebracht, waarna leiderschapsontwikkelingen starten.

MBTI communicatie

De beroemde methode MBTI is voor leidinggevenden om hun communicatie te verbeteren. Deze krachtige methode biedt veel mogelijkheden tot leiderschapsontwikkeling, communicatieverbetering en persoonlijke ontwikkeling. Wij zijn gecertificeerd om de MBTI-persoonlijkheidstest toe te passen. Start met de MBTI profiel test en verbeter uw communicatieve vaardigheden.

Dagstart leiden

De dagstart of productieoverdracht is het moment waarop operators en teamleiders bepalen of de dagplanning kan worden gerealiseerd. De Gemba moet in orde zijn om de producten van de dag voor de klanten te kunnen maken. De teamleiders passen coachend leiderschap toe en medewerkers krijgen de kans om aanwijzingen te geven over de productie van orders en risico's te benoemen.

Coachend leiderschap

Een praktisch leiderschapsmodel voor coachend leiderschap, dat iedere leidinggevende kan toepassen in de dagelijkse praktijk. Het model heet Authority-Responsibility-Power of wel ARP. Het model lijkt veel op de Rose van Leary. Dit model kunt u uw leven lang gebruiken als hulpmiddel in uw leidinggevende functie. Het geeft houvast, richting en oplossingen voor praktijksituaties.

Management review

Wilt u de management review of directiebeoordeling effectief uitvoeren? We geven u de hulpmiddelen, aanwijzingen en oplossingen. Zorg er voor dat de management review een effectief instrument is om de organisatie te besturen via het ophalen van informatie, analyse en besluitvorming op basis van feiten. Het managementteam komt in control en stuurt de organisatie.

CSRD rapportage

De Corporate Sustainability Reporting Directive CSRD is wetgeving, die voorschrijft dat moet worden gerapporteerd over sustainability in het jaarverslag van een organisatie. Leer hier op welke manier deze rapportage wordt gemaakt en geïntegreerd wordt in de management review.

Maturity Matrix

De Maturity Matrix is een methode voor leiders om de volwassenheid van de organisatie op 16 verschillende leiderschapsonderwerpen te toetsen. Deze 16 onderwerpen zijn de kernthema's voor het management en het middenkader om op te sturen. De ontwikkeling van deze onderwerpen bepaalt de flexibiliteit, het rendement en doelgerichtheid van de organisatie.

Samenwerken in het management

Met dit programma voor samenwerking gaat het managementteam beter presteren. U bereikt leiderschapsontwikkeling, uitvoering van de strategie en snelle besluitvorming. Via zelfreflectie en gedragsanalyses leren de teamleden zichzelf onderzoeken en verbeteren in de praktijk. We werken met praktische hulpmiddelen zoals MBTI, Belbin en leiderschapstechnieken.

Belbin methode voor teams

Met de Belbin teamrollen methode worden teams optimaal samengesteld. Dit leidt tot de beste samenwerking in het team. Dr. Meredith Belbin heeft onderzoek gedaan naar de samenwerking in teams en de resultaten van teams. Daarna zijn de teamrollen gedefinieerd, die nodig zijn om teams optimaal te laten samenwerken. Pas de Belbin test toe op verbeterteams en managementteams.

Meer weten over oplossingen?

Vul het formulier in en stel uw vragen.

Adrienne Tegelaar