Lerende organisatie ontwikkelen

Dr. W.E. Deming beschreef al in de vorige eeuw The System of Profound Knowledge. Dit is een manier van denken door het management als leiders van de organisatie. Het managementsysteem is oneindig groot en daardoor kennen we niet alle invloeden op de organisatie. Het is de kunst dogma's, patronen en status om te zetten naar een samenwerkende organisatie, die snel afwijkingen oppakt een processen verbetert.

Diensten      Oplossingen     Opleidingen

Diensten

consultancy data analyse advies

Consultancy

Advies over de ontwikkeling van een lerende organisatie met visie, technieken en continue verbetering van processen en mensen.

Lees meer

projectmanagement interim management

Projectmanagement

Leiding geven aan de ontwikkeling van een lerende organisatie. Opleiding, informatie ontwikkeling en effectieve verbeteracties.

Lees meer

logistiek lean 5S

Interim management

Leiding geven aan de ontwikkeling van een lerende organisatie vanuit managementposities en met effectieve leermethoden.

Lees meer

online verbeterteam innovatie six sigma lean procesverbetering

Online services

Online begeleiding bij de realisatie van een lerende organisatie door coaching, analyse en continue verbetering van processen.

Lees meer

Oplossingen

Hieronder staan voor u de oplossingen voor de realisatie van een lerende organisatie. Leiderschap, visie, waarden, procedures en andere hulpmiddelen om een lerende organisatie te ontwikkelen. Een lerende organisatie is een voorwaarde voor de continue verbetering van mensen, processen en de hele organisatie. Nieuwe inzichten leiden tot gericht, succesvolle acties. Uw klanten zullen de effecten ervaren en waarderen. 

abonnement 1

Management Development programma

Management Development is één van de bases van een lerende organisatie. De ontwikkeling van het management, waaronder hier ook afdelingshoofden, teamleiders en voormannen worden gerekend, is nodig voor de ontwikkeling van competenties, leiderschap en gedrag. Implementeer een slim en effectief programma, waarmee het management continu wordt ontwikkeld.

Lees meer

Procesmanagement procesbeschrijving

Functioneringsgesprek

Het functioneringsgesprek is een krachtige methode om mensen te helpen leren en ontwikkelen. Helaas ontstaat vaak ongemak rond dit gesprek. Het wordt beïnvloed door spanningen, salarisschalen of discussies over de organisatie. Dat is niet waar het functioneringsgesprek oorspronkelijk voor is bedoeld. Het is een moment van reflectie en een kans om te leren en te verbeteren als professional.

Lees meer

19840808 m 1

Lerende organisatie ontwikkelen

Hier vindt u de oplossing voor de ontwikkeling van een lerende organisatie. Het is de kunst om naast de uitvoerende werkzaamheden, namelijk het produceren van de opdrachten, tijd en instrumenten in te richten, waarmee de organisatie zich naar een hoger niveau kan tillen. Het gaat om de vaardigheid te leren van gebeurtenissen, hierop te reflecteren en dan processen te verbeteren en te borgen.

Lees meer

adviseur

Wat wilt u weten over de Lerende Organisatie?

Een lerende organisatie is essentieel voor de realisatie van Operational Excellence en de klantgerichtheid van uw organisatie. Ontwikkel leiderschap, de cultuur en systemen voor de lerende organisatie. Bel of mail ons om u te helpen. Kies de juiste aanpak en managementmethode, zodat het effect van de lerende organisatie direct wordt ervaren.

 

088 33 666 66
a.tegelaar@patagonia-bv.com

Achtergrond artikelen

Lees de artikelen over de lerende organisatie. Verdiep u methoden en systemen met successen en theoretische achtergronden. Leer alles over het leervermogen, de ontwikkeling van inzichten, continue verbetering en de uitvoering van personeelsmanagement.

Naar de database

 

ink efqm

Aanpak en voordelen voor uw organisatie

  • Wij zetten de theorie om naar de praktijk. Ervaar de effecten en de stijgende klanttevredenheid door de praktijkgerichte werkwijze van onze specialisten.
  • De structuur en cultuur van een organisatie verbeteren we tegelijkertijd. Gedragsontwikkeling gaat samen met de ontwikkeling van beleid en de uitvoering van processen. 
  • Zet de klant centraal, stel doelen en meet de resultaten. We brengen continue verbetering van processen in de dagelijkse praktijk van uw organisatie op alle niveaus.
training consultancy

Case: Lerende organisatie

Voor een lerende organisatie zijn informatie en een goed team nodig. Het gaat om medewerkers, die informatie interessant vinden en er wat mee willen doen. De lerende organisatie begint met de ontwikkeling van teams en een managementsysteem dat informatie genereert. In deze case wordt een organisatie besproken waarin een cultuur van leren en verbeteren is ontwikkeld.

Lees meer

Stel uw vragen!

Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op! 

Adrienne Tegelaar