Management Development voor uw organisatie

De meest succesvolle organisaties ontwikkelen het management in eigen huis met eigen management development programma's. De reden daarvoor is dat talentontwikkeling tijd kost en specifiek is voor een organisatie. Competenties en vaardigheden ontwikkelen en het doorgronden van de klantbehoeften lukt niet in een paar dagen. Succesvolle organisaties hebben daarom development programma's voor de ontwikkeling van medewerkers, leiders en managers. Er is bovendien een cultuur nodig van continu leren en verbeteren. Lees meer over ontwikkelingsprogramma's voor operators, teamleiders en managers.

Management Development vormt de basis voor de lerende organisatie

Het continu leren en ontwikkelen van het management is de motor achter de lerende organisatie. Staat het management stil, dan staat alles stil. Daarom hebben we diverse management development programma's ontwikkeld om managers, teamleiders, voormannen en afdelingshoofden permanent te helpen groeien in hun functies. We hebben zelfs ook een speciaal programma voor operators om deze op te leiden tot First Operators of Voorman. De centrale formule achter deze programma's is Permanente Educatie: Incompany, met elkaar iedere maand een dagdeel training. Centraal in die trainingen staat het werken aan de eigen plannen, ontwikkelingen en doelstellingen. Vraag meer informatie.

Middenkader: Van vakmanschap naar de ontwikkeling van managementvaardigheden

Het middenkader heeft managementvaardigheden nodig. Professionals, zoals operators, hebben een (technisch) vak geleerd en zijn daarin vaardig. Die vaardigheden zijn niet meer waardvol in een rol als teamleider, voorman of afdelingshoofd. Het kan wel handig zijn om technische kennis te hebben, maar de rol van teamleider gaat over heel andere competenties. Denk aan het leiden van de dagstart, 5S uitvoeren of een vergadering voorzitten. Competenties als leiderschap, communicatie en procesbeheersing moeten worden geleerd. Het is een grote valkuil om de rol als teamleider uit te voeren op basis van technische kennis. Wij leren het middenkader nieuwe vaardigheden, zodat ze uitgroeien tot effectieve leiders.

Operators: Van vakmanschap naar de toepassing van procesbeheersing

Van vakmanschap naar procesbeheersing: Het is met goed vakmanschap niet moeilijk één goed product te maken, dat precies aan de klanteisen voldoet. Het is wel moeilijk alle producten continu volgens de klanteisen te maken, op tijd te leveren én binnen de kostprijs te blijven. Dat is procesbeheersing. Als operators leren mensen een vak, maar als First Operator of Voorman zijn andere competenties nodig. Denk aan het beoordelen van producten op basis van klanteisen, veiligheidsregels naleven en onderhoud uitvoeren. Dit zijn extra competenties die ontwikkeld moeten worden om procesbeheersing te realiseren. We hebben voor u een development programma voor de ontwikkeling van operators. Om talentvolle operators te behouden voor uw organisatie, hebben ze scholing nodig en permanente uitdaging in het werk. Onze programma voorziet daarin. Vraag het onze consultants.

Management: Management development als basis voor organisatieontwikkeling en klantgerichtheid

Een teamleider of voorman staat nog dicht bij de werkvloer, maar een afdelingshoofd of manager weer minder. Die houdt zich bezig met beleid, kwaliteitssystemen, verbetermethoden, leiderschap, communicatie, voorraadsystemen of de strategie van een organisatie. Allemaal onderwerpen, waar kennis voor nodig is, maar waarvoor ook specifieke competenties ontwikkeld moeten worden. De inhoud van dit soort onderwerpen en competenties bieden we aan in onze incompany opleidingen, waarbij managers een jaar lang, één keer per maand samenwerken aan hun plannen, changement en borging van processen. Managers leiden veranderprojecten, ontwikkelen een lerende organisatie en brengen een strategie tot uitvoering tijdens het Management Development programma.

Neem stappen om management development op alle niveaus te implementeren:

 1. Veranker development programma's in de organisatiestrategie
 2. Ontwikkel een maatwerkprogramma voor operators, het middenkader en hoger management
 3. Ontwikkel eigenaarschap bij de deelnemers voor hun ontwikkeling
 4. Organiseer de praktijk, de uitvoering en de organisatiecultuur
 5. Kies de goede opleider

De effecten van een programma voor management development

Wij leiden in het management development programma medewerkers op vanuit hun functie. Het doel is dat de functie goed wordt uitgevoerd. Excelleren in een functie noemen we Professional Excellence. De uitvoerder van de functie staat dan boven de stof, is vaardig en maakt geen fouten. Bovendien is er geen stress en geen overwerk. De functie wordt beheerst. Om dat te bereiken werken onze leerprogramma's vanuit het dagschema van een functie. Wat doet een teamleider als hij of zij op maandagochtend om 8:30u begint? Wat zijn de prioriteiten? Hoe worden doelen behaald? Door te beginnen met deze essentiële vragen ontstaan gedurende het programma betere managers, teamleiders en First Operators. De effecten zijn:

 • Meer daadkracht vanuit een functie
 • Klantgerichtheid in uw organisatie
 • Eigenaarschap en verantwoordelijkheid in plaats van politiek en ontwijkend gedrag
 • Omdraaiing van interne gerichtheid naar externe gerichtheid
 • Minder risico op discontinuïteit in leidinggevende posities
 • Effectief besluitvormingsproces; kwalitatief betere en snellere besluiten.
 • Omzetting van de visie, missie en strategie naar uitvoering
 • Minder bureaucratie, meer sturen
 • Betere prioritering van acties en keuzes.

Deze voordelen maken we meetbaar voor u, zodat u de voordelen en het rendement zelf ziet. Start nu met development programma's en creëer een succesvolle, lerende organisatie.

Wilt u de nulmeting Management Development uitvoeren? Vul dan onderstaande formulier in. Of stuur vrijblijvend een e-mail naar info@patagonia-bv.com of bel ons voor uw vragen op 088 33 666 66.

Stel uw vragen!

Vul het formulier in en stel uw vragen.

Jeroen Verberk