Achtergrond artikelen over Logistiek Management

In de database staan artikelen, waarin theorie en achtergronden over Logistiek Management zijn uitgewerkt. U vindt er alles over supply chain management, voorraadbeheersing, ERP en WMS. Wilt u uw afdeling Logistiek of Inkoop verbeteren? Dan kunt u onze adviseurs mailen of verder lezen bij deĀ Oplossingen. Wilt u meer weten over onze diensten en welke mogelijkheden er zijn? Kijk dan verder onder Diensten. Daar staan de mogelijkheden en werkvormen, zoals consultancy, interim management, projectmanagement en online services.

Lean Logistics

De oorsprong van Lean Manufacturing ligt in de productie, maar ook logistieke bedrijven, zoals distributeurs en transportorganisaties kunnen natuurlijk gebruik maken van Lean. Lean Logistics wordt toegepast voor de reductie van kosten en het verkorten van de doorlooptijd. Pas Lean toe als oplossingen voor efficiëntie, leverbetrouwbaarheid en on demand delivery.

Supply Chain Management

Logistiek en Supply Chain Management zijn voor productieorganisaties een essentieel ondersteunend proces. Vaak wordt de logistiek een waarde toevoegende rol toegedicht, maar dat is niet juist. Logistiek is ondersteunend en net als elektriciteit: het zorgt ervoor dat alles operationeel functioneert en als het niet functioneert, ontstaan direct grote problemen. Organiseer de logistiek in uw organisatie.

Warehouse Management System

Het Warehouse Management System (WMS) zorgt voor beheersing van de voorraden. De voorraadhoogte, de veiligheidsvoorraad en de organisatie in het magazijn worden aangestuurd door het WMS. Hiervoor is het nodig dat de dynamiek van producten en artikelen bekend is. Voor het optimaliseren van het WMS zijn specialisten nodig. Hier leest u hoe het WMS wordt verbeterd.

Kraljic matrix

De Kraljic methode is zeer geschikt om leveranciers in te delen naar belangrijkheid. Op basis van die indeling wordt een leveranciersevaluatie uitgevoerd. Met name leveranciers die kritisch zijn, van strategisch belang zijn of betrokken zijn bij een hoog inkoopvolume worden vervolgens meegenomen in de leveranciersbeoordeling. Pas Kraljic toe als start van de leveranciersbeoordeling.

Wilt u meer weten?

Vul het formulier in en stel uw vragen

Johan Schreuders