Cases Operations Management

Hieronder staan voorbeelden van projecten, zoals we die hebben uitgevoerd bij onze klanten. De cases zijn leerzaam en interessant, maar kunnen meestal niet worden gekopieerd voor een andere organisatie. Het is maatwerk. De beschrijvingen bevatten geen namen van organisaties, omdat we vertrouwelijk omgaan met de gegevens van onze klanten. Integriteit is een belangrijke waarde. U kunt verder bij ons navragen over deze cases.

Productieproces verbeteren

Een van onze klanten maakt tooling voor freesmachines. De gereedschappen worden in een fabriek gemaakt op verschillende productielijnen en machines. De operationeel manager wilde de leverbetrouwbaarheid verbeteren. Leveringen waren soms te laat als gevolg van interne stilstanden, wachttijden en communicatie. Wat volgde was een traject om het productieproces te verbeteren.

Online analyses

Het doel is om operators en management steeds sneller informatie te presenteren. Hoe sneller informatie over processen en producten beschikbaar wordt gemaakt, hoe beter procesbeheersing kan worden toegepast. Dit is industrie 4.0, waarbij informatie online en real time beschikbaar wordt gemaakt. Dit is wat we doen voor onze klanten. Snel betrouwbare informatie beschikbaar maken.

Productie van koekjes verhogen

Deze case gaat over de verhoging van de productiviteit in een koekjesfabriek. Onze klant wilde met de bestaande installatie het aantal koekjes per uur verhogen om aan de marktvraag te kunnen voldoen. Dit zijn bekende vragen, die we regelmatig krijgen. Ook de vraag om de productiviteit te verhogen in de bestaande fabrieksruimte, dus zonder uitbreiding, is een variant, die vaak voorkomt.

Onderhoud hoogwerkers

Deze case gaat over de uitvoering van onderhoud aan hoogwerkers. Dit voorbeeld uit de praktijk laat zien hoe een goed onderhoudsprogramma leidt tot minder stilstand en lagere kosten. Total Productive Maintenance (TPM) is het systeem voor onderhoud aan machines om de continuïteit  van de productie te waarborgen. Zet TPM in en verhoog de OEE, zoals deze case laat zien.

Wilt u meer weten?

Vul het formulier in en stel uw vragen

Bart Paesie