Procesmanagement volgens Deming's PDCA cycle

Kies hieronder de procesmanagement oplossing, die bij uw operationele en ondersteunende processen past. Klik op de oplossing en lees meer over de manier waarop we de betreffende oplossing toepassen en welke resultaten u kunt verwachten. U kunt ook met ons bellen of mailen om de oplossing verder te bespreken en uit te werken met één van onze procesmanagement specialisten. We realiseren het juiste resultaat in uw organisatie.

PDCA cirkel

Procesmanagement volgens Deming's PDCA cirkel verloopt via een aantal belangrijke spelregels. Managers hebben vaak aandacht voor de Plan en Do fase, maar de Check en Act fase zijn voor de realisatie van procesbeheersing belangrijker. Begin liever in de Check fase en onderzoek de output van processen. Stap dan door naar de Act fase met de teamleiders en operators.

Procesbeschrijving

Procesbeschrijvingen worden gemaakt op twee verschillende niveaus. Eén niveau voor operators voor de uitvoering van werk en één niveau voor managers voor de bepaling van de waardestroom. We hebben deze procesbeschrijvingen voor u klaarliggen, inclusief de uitleg en de manier waarop u ze het beste kunt gebruiken. Lees meer over het maken en gebruiken van procesbeschrijvingen.

Online data management

Wilt u informatie snel beschikbaar hebben? Natuurlijk, want iedere dag dat informatie niet beschikbaar is, duren fouten voort. De kosten zijn de te hoog en het risico foute leveringen is eveneens te hoog. Daarom bieden we online data management als service aan. We analyseren data online vanuit uw eigen systemen en presenteren de resultaten overzichtelijk in dashboards en grafieken.

QA en QC

De beheersing van processen valt uiteen in twee aparte vakgebieden, namelijk Quality Assurance (QA) en Quality Control (QC). QA gaat over de borging van processen en de QC over het meten van de output, het product of de dienst, om vast te stellen of voldaan is aan de klanteisen. Deze twee vakgebieden worden apart opgenomen in systemen voor kwaliteitsmanagement.

Klachtenprocedure

De klachtenprocedure is een meting. Het meet de klachten als gevolg van ontevredenheid van klanten over uw producten, diensten of organisatie. Het is daarom een belangrijke meetprocedure, omdat daarmee de oorzaak van afwijkingen in processen kunnen worden gevonden en opgelost. Deze procedure is ook nodig voor de certificatie voor ISO 9001 en andere kwaliteitsnormen.

MSA voor IATF 16949

Voor de certificatie van uw organisatie voor IATF 16949 is het een vereiste de kwaliteit van het meetsysteem te beoordelen. Dit systeem heet Measurement System Analysis (MSA). Met behulp van dit systeem wordt de data van procesmetingen gevalideerd. Het is een controle op de juistheid van de metingen. Afwijkingen worden direct gezien, waarna verbeteringen volgen.

Meer weten over oplossingen?

Vul het formulier in en stel uw vragen.

Adrienne Tegelaar