Risicomanagement toepassen

Risicomanagement leidt tot verbeterde en beheerste processen. Via risicoanalyses worden product- en procesafwijkingen vooraf gezien, waardoor op tijd preventieve maatregelen kunnen worden doorgevoerd. Daarmee worden faalkosten voorkomen. Het rendement van een organisatie neemt snel toe als verspillingen worden voorkomen. Processen functioneren op een verbeterd niveau en de klanttevredenheid stijgt.  

Diensten      Oplossingen     Opleidingen

Diensten

consultancy data analyse advies

Consultancy

Advies over de toepassing van risicomanagement met risicoanalyses, het gebruik van analysetechnieken, de implementatie en borging.

Lees meer

projectmanagement interim management

Projectmanagement

Leiding geven aan de uitvoering van risicoanalyses voor ISO 9001, IATF 16949, ISO 27001, ISO 13485 en andere kwaliteitsnormen.

Lees meer

logistiek lean 5S

Interim management

Uitvoering van de functies QA manager, QC Manager en Continuous Improvement Manager voor toepassing van risicomanagement.

Lees meer

online verbeterteam innovatie six sigma lean procesverbetering

Online services

Online begeleiding voor de uitvoering van risico management, risicoanalyses en de ontwikkeling van kwaliteitsmanagement.

Lees meer

Oplossingen

Hieronder staan voor uw organisatie oplossingen voor de toepassing van risicomanagement. Procedures, technieken en methoden voor management, engineering en kwaliteitsmanagement. Risicomanagement is een voorwaarde voor efficiëntie en de continue verbetering van processen. Risicoanalyses leiden tot nieuwe inzichten over processen en producten. Uw klanten zullen de toepassing van risicomanagement waarderen. 

ink efqm

Stappenplan ISO 27001

Certificatie van uw organisatie voor de norm ISO 27001 verloopt via de stappen, zoals die in dit artikel zijn gepresenteerd. Het begint met de opbouw van het managementsysteem, waarna informatie wordt geëvalueerd en risicoanalyses worden uitgevoerd. Daarna volgt de implementatie van maatregelen voor de beveiliging van informatie. Annex A van ISO 27001 wordt hierbij toegepast.

Lees meer

Total Quality Management TQM

Failure Mode and Effect Analysis - FMEA

Met de techniek Failure Mode and Effect Analysis (FMEA) kan makkelijk en snel een risicoanalyse worden gemaakt. Deze techniek voor de uitvoering van een risicoanalyse wordt toegepast in teams, die werken aan procesverbetering en productverbetering. Het team identificeert de faalkansen van een product of proces en de daarbij behorende effecten. Vervolgens worden beheersmaatregelen ontwikkeld.

Lees meer

Informatiebeveiliging risicomanagement compliance 1

Beveiliging persoonsgegevens

ISO 27001 is een norm voor de beveiliging van informatie. Persoonsgegevens zijn onderdeel van die informatie. ISO 27001 is daardoor goed te gebruiken voor de beveiliging van persoonsgegevens, zoals die bedoeld worden volgens de AVG of GDPR. Ontwikkel daarom een Information Security Management System - ISMS - volgens de norm ISO 27001 om persoonsgegevens te beveiligen.

Lees meer

adviseur

Wat wilt u weten over Risicomanagement?

Risicomanagement is essentieel voor de realisatie van procesbeheersing. Risico's moeten worden beheerst en gereduceerd. Voer tijdig risicoanalyses uit en implementeer risicomanagement. Bel of mail ons voor het werken met risicomanagement. Kies de juiste aanpak en analysemethode, zodat het effect van risicomanagement direct wordt ervaren.

 

088 33 666 66
j.schreuders@patagonia-bv.com

Achtergrond artikelen

Lees de artikelen over Risicomanagement en de implementatie. Verdiep u in risicoanalyses en compliance met successen en theoretische achtergronden. Leer alles over certificatie en de uitvoering van risicomanagement, continuous improvement en contingency.

Naar de database

 

ink efqm

Aanpak en voordelen voor uw organisatie

  • Wij zetten de theorie om naar de praktijk. Ervaar de effecten en de stijgende klanttevredenheid door de praktijkgerichte werkwijze van onze specialisten.
  • De structuur en cultuur van een organisatie verbeteren we tegelijkertijd. Gedragsontwikkeling gaat samen met de ontwikkeling van beleid en de uitvoering van processen. 
  • Zet de klant centraal, stel doelen en meet de resultaten. We brengen continue verbetering van processen in de dagelijkse praktijk van uw organisatie op alle niveaus.
training consultancy

Case: Risicomanagement ISO 9001

Deze case beschrijft de toepassing van risicomanagement binnen de context van certificatie voor ISO 9001. Het is de kunst niet te verzanden in bureaucratie, maar juist om een effectief besturingssysteem voor de organisatie te ontwikkelen. Voor deze organisatie hebben we het risicomanagementsysteem getransformeerd naar een effectief instrument voor het management.

Lees meer

Stel uw vragen!

Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op! 

Johan Schreuders