Succesvol veranderen

Verandermanagement of change management is een discipline, waarvan de complexiteit vaak wordt onderschat. Een besluit van het management of het schrijven van een plan is niet voldoende om veranderingen te realiseren. Verandermanagement vraagt een nauwkeurige uiteenzetting van stappen om de organisatie of afdeling wezenlijk te veranderen. Bekijk de oplossingen, voorbeelden en achtergronden. Werk daarna samen met onze consultants.

Diensten      Oplossingen     Opleidingen

Diensten

consultancy data analyse advies

Consultancy

Advies over en begeleiding van verbeterteams. Toepassing van Six Sigma en andere methoden voor succesvolle verbeterteams.

Lees meer

projectmanagement interim management

Projectmanagement

Verbeterteams leiden, processen verbeteren, innovatie en de realisatie van continuous improvement in uw organisatie.

Lees meer

logistiek lean 5S

Interim management

Uitvoering van de functies Six Sigma Green Belt, Black Belt, Kwaliteitsmanager en Continuous Improvement Manager. Snel resultaat.

Lees meer

online verbeterteam innovatie six sigma lean procesverbetering

Online services

Online begeleiding van verbeterteams, uitvoering van data analyses en de ontwikkeling van praktische procesverbeteringen.

Lees meer

Oplossingen

Hieronder staan voor uw organisatie allerlei oplossingen voor verandermanagement. Stappenplannen, methoden en technieken voor de leiders van organisaties en afdelingen. Verandermanagement vraagt een duidelijk doel, een doortastende aanpak en een meetbaar eindresultaat. De doorlooptijd van verandertrajecten varieert van enkele maanden tot drie jaar, afhankelijk van de organisatie en de nieuwe doelen. 

abonnement

Stappen verandermanagement

Verandermanagement verloopt via een aantal logische stappen. Deze stappen dienen in volgorde te worden doorlopen. Een stap overslaan leidt onherroepelijk tot vertraging, hogere kosten en in het ergste geval tot mislukking. Het is de kunst een veranderingen op tijd uit te voeren, zodat de organisatie gereed is voor de volgende uitdaging.

Lees meer

Procesbeschrijving procesmanagement

Change management afdeling

In dit artikel vindt u een praktisch stappenplan om change management op een afdeling of proces toe te passen. Het doel is een transformatie van een afdeling of proces te realiseren om te voldoen aan nieuwe eisen. De realisatie van dit soort changes verloopt via een aantal stappen, die zorgvuldig dienen te worden uitgevoerd. De manager leidt dit veranderproces en zorgt voor verbeterde resultaten.

Lees meer

119154625 s 2

Draagvlak creëren

Het creëren van draagvlak is een intensief proces. Hier vindt u de oplossing en de manier van werken. Het is een klassieke valkuil te verwachten dat draagvlak ontstaat met een paar gesprekken, presentaties en e-mails. Dat werkt niet. Draagvlak ontwikkelen is pas een succes als de deelnemers aan het verandertraject commitment tonen. Ze zijn dan ten diepste overtuigd van de juistheid van de gekozen weg.

Lees meer

adviseur

Wat wilt u weten over Verandermanagement?

Een organisatie moet regelmatig worden aangepast aan nieuwe omstandigheden. Markten, crises, wetgeving, concurrentie en technologie zijn permanent in beweging. Het is de kunst eerder te beginnen en dus niet te laat te starten met veranderingen. Breng uw organisatie in beweging en loop permanent voorop. Stel hier uw vragen.

 

088 33 666 66
j.verberk@patagonia-bv.com

Achtergrond artikelen

Lees de artikelen over Verandermanagement, de aanpak en de implementatie. Verdiep u in Change Management en het aanpassend vermogen van een organisatie met successen en theoretische achtergronden. Leer alles over verandermanagement, de stappen en het leiderschap.

Naar de database

 

ink efqm

Aanpak en voordelen voor uw organisatie

  • Wij zetten de theorie om naar de praktijk. Ervaar de effecten en de stijgende klanttevredenheid door de praktijkgerichte werkwijze van onze specialisten.
  • De structuur en cultuur van een organisatie verbeteren we tegelijkertijd. Gedragsontwikkeling gaat samen met de ontwikkeling van beleid en de uitvoering van processen. 
  • Zet de klant centraal, stel doelen en meet de resultaten. We brengen continue verbetering van processen in de dagelijkse praktijk van uw organisatie op alle niveaus.
Logistiek Klantorderontkoppelpunt

Case: Strategieverandering organisatie

Deze organisatie transformeerde zich van handelsorganisatie naar een assemblage organisatie met handel. Het is een speler in de hightech industrie, die door klanten wordt gedwongen foutloos en betrouwbaar te leveren. Dat is een hele stap: niet alleen gaan produceren, maar ook foutloos produceren. De verandering is door de directie ontwikkeld en geleid en bleek een gouden keuze.

Lees meer

Stel uw vragen!

Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op! 

Jeroen Verberk