Verandermanagement achtergrond artikelen en theorie

In de database staan artikelen, waarin theorie en achtergronden over verandermanagement zijn uitgewerkt. U vindt er alles over strategie verandering en change management. Wilt u dit toepassen in uw organisatie? Dan kunt u onze adviseurs mailen of verder lezen bij de verandermanagement Oplossingen. Wilt u meer weten over onze diensten en welke mogelijkheden er zijn? Kijk dan verder onder Diensten. Daar staan de mogelijkheden en werkvormen, zoals consultancy, interim management, projectmanagement en online services.

Visie en missie leidend maken

Voor een succesvol verandertraject zijn de visie en missie van de organisatie leidend. De visie en missie beschrijven de stip op de horizon en de identiteit van de organisatie: het bestaansrecht. Dat bestaansrecht en die toekomstvisie zijn leidend en iedereen wordt uitgenodigd hieraan bij te dragen. Dat is de basis om oud gedrag te transformeren naar nieuw gedrag en nieuwe werkwijzen.

Leiderschap change management

Bij de toepassing van management of change, verandermanagement, is het van belang dat de transitie op een duidelijke manier wordt geleid. Transformaties gaan niet vanzelf. Er is een drijvende kracht nodig, die er voor zorgt dat de veranderingen worden gerealiseerd, anders zullen mensen blijven doen wat ze deden. Leiderschap is nodig tijdens het traject van change management.

Managerial Breakthrough Juran

Joseph Juran, een tijdgenoot van Deming, was een van de grondleggers van procesverbetering. Toen Deming had laten zien hoe belangrijk procesbeheersing is, volgde natuurlijk ook de vraag op welke manier procesverbetering wordt gerealiseerd: Managerial Breakthrough. Juran ontwikkelde het stappenplan, dat we nog altijd dagelijks gebruiken in onze aanpak voor procesverbetering.

Wilt u meer weten?

Vul het formulier in en stel uw vragen

Boudewijn Poppelaars