Cases Verandermanagement

Hieronder staan voorbeelden van projecten, zoals we die hebben uitgevoerd bij onze klanten. De cases zijn leerzaam en interessant, maar kunnen meestal niet worden gekopieerd voor een andere organisatie. Het is telkens maatwerk. De beschrijvingen bevatten geen namen, omdat we vertrouwelijk omgaan met de gegevens van onze klanten. Integriteit is een belangrijke waarde. U kunt natuurlijk wel bij ons navragen over de cases.

Strategieverandering

Deze organisatie transformeerde zich van handelsorganisatie naar een assemblage organisatie met handel. Het is een speler in de hightech industrie, die door klanten wordt gedwongen foutloos en betrouwbaar te leveren. Dat is een hele stap: niet alleen gaan produceren, maar ook foutloos produceren. De verandering is door de directie ontwikkeld en geleid en bleek een gouden keuze.

Kwaliteitsmanagement

Deze organisatie is gespecialiseerd in de productie en levering van systeemkasten voor de industrie en IT branche. Het kwaliteitsmanagementsysteem was gebureaucratiseerd. Processen moesten beter worden beheerst en de verantwoordelijkheid daarvoor moest verhuizen van de kwaliteitsmanager naar het lijnmanagement. Deze verandering hebben we in 6 maanden gerealiseerd.

Leiderschapsontwikkeling

Dit artikel beschrijft diverse cases. In allerlei organisatie hebben we meegewerkt aan de transformatie van het middenmanagement of middenkader. Dit zijn change management trajecten geweest, waarbij operationeel leidinggevenden, zoals voormannen, teamleiders en afdelingshoofden, is geleerd op een nieuwe manier leiding te geven aan de operationele medewerkers. 

Wilt u meer weten?

Vul het formulier in en stel je vragen

Jeroen Verberk