Succesvolle verbeterteams

Als een verbeterteam aan de slag gaat, moet ze het werk ook afmaken. Het team levert niet een plan op, maar een daadwerkelijk verbeterd proces. Dankzij de inspanningen van het team wordt de oorzaak van een probleem gevonden, een oplossing ontwikkeld en die oplossing wordt ook geïmplementeerd. Het proces functioneert vervolgens op een verbeterd niveau. Dit is het werk in de Act fase van de PDCA cirkel.  

Diensten      Oplossingen     Opleidingen

Diensten

consultancy data analyse advies

Consultancy

Advies over en begeleiding van verbeterteams. Toepassing van Six Sigma en andere methoden voor succesvolle verbeterteams.

Lees meer

projectmanagement interim management

Projectmanagement

Verbeterteams leiden, processen verbeteren, innovatie en de realisatie van continuous improvement in uw organisatie.

Lees meer

logistiek lean 5S

Interim management

Uitvoering van de functies Six Sigma Green Belt, Black Belt, Kwaliteitsmanager en Continuous Improvement Manager. Snel resultaat.

Lees meer

online verbeterteam innovatie six sigma lean procesverbetering

Online services

Online begeleiding van verbeterteams, uitvoering van data analyses en de ontwikkeling van praktische procesverbeteringen.

Lees meer

Oplossingen

Hieronder staan voor uw organisatie allerlei oplossingen voor effectieve verbeterteams. Technieken, methoden en stappenplannen voor de leiders van verbeterteams en de teamleden. Verbeterteams werken met een duidelijke opdracht, de business case of scope, en eindigen met een verbeterd proces. De doorlooptijd is 4 tot 6 weken en het resultaat is een verbeterde procesoutput. Effectief werken met verbeterteams. 

abonnement

Six Sigma kennismakingstraining

Six Sigma is een bekende methode voor de realisatie van procesverbeteringen. Six Sigma is bedoeld om toe te passen in verbeterteams. Verbeterteams gaan aan de slag met een procesprobleem en volgen het DMAIC stappenplan van Six Sigma. Als uw organisatie met verbeterteams werkt, overweeg dan het gebruik van Six Sigma als methode. We leren uw medewerkers Six Sigma toepassen.

Lees meer

Procesbeschrijving procesmanagement

Six Sigma implementatie

Six Sigma toepassen vraagt enige oefening. Zowel van de organisatie als van de teamleden. Het is de kunst Six Sigma te integreren in de organisatie. Dat vraagt organisatie, implementatie en training van de methode Six Sigma. Deze beide onderwerpen staan centraal in de incompany training Six Sigma. Een team wordt samengesteld en past Six Sigma toe op een echt procesvraagstuk.

Lees meer

procesmanagement qa qc spc

Quality Assurance en Quality Control

Quality Assurance (QA) is het vakgebied dat gaat over het voorkomen van afwijkingen. Dit zijn de preventieve maatregelen om First Time Right processen uit te voeren. Quality Control (QC) gaat over het meten en analyseren van de resultaten van processen. Voldoet een product aan de klanteisen of voldoet het niet? Een organisatie heeft systemen nodig voor zowel QA als QC voor procesbeheersing.

Lees meer

Wat wilt u weten over Verbeterteams?

Verbeterteams zijn essentieel voor de realisatie van procesverbeteringen. Zonder procesverbetering staat een organisatie stil en zijn de faalkosten onnodig hoog. Sterker, ze stijgen zelfs. Bel of mail ons voor het werken met verbeterteams. Kies de juiste aanpak en verbetermethode, zodat het effect van verbeterteams direct wordt ervaren.

 

088 33 666 66
b.poppelaars@patagonia-bv.com

Achtergrond artikelen

Lees de artikelen over Verbeterteams, de regels en de implementatie. Verdiep u in procesverbetering en werking van verbeterteams met successen en theoretische achtergronden. Leer alles over de samenstelling van teams, de rol van de voorzitter en de methoden.

Naar de database

 

ink efqm

Aanpak en voordelen voor uw organisatie

  • Wij zetten de theorie om naar de praktijk. Ervaar de effecten en de stijgende klanttevredenheid door de praktijkgerichte werkwijze van onze specialisten.
  • De structuur en cultuur van een organisatie verbeteren we tegelijkertijd. Gedragsontwikkeling gaat samen met de ontwikkeling van beleid en de uitvoering van processen. 
  • Zet de klant centraal, stel doelen en meet de resultaten. We brengen continue verbetering van processen in de dagelijkse praktijk van uw organisatie op alle niveaus.
training consultancy

Case: Six Sigma in distributiecentrum

Een klant van ons heeft een distributie centrum. Daar zijn problemen met de leverbetrouwbaarheid. Een van onze consultants is als Six Sigma Black Belt met de methode Six Sigma aan de slag gegaan om het probleem op te lossen. Eerst werd een verbeterteam samengesteld, daarna werden de deelnemers getraind in de methode Six Sigma, waarna het team aan de slag ging. De resultaten waren spectaculair.

Lees meer

Stel uw vragen!

Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op!