Verbeterteam achtergrond artikelen en theorie

In de database staan artikelen, waarin theorie en achtergronden over verbeterteams zijn uitgewerkt. U vindt er alles over procesverbetering, verbeterteams en continuous improvement. Wilt u ze toepassen in uw organisatie? Dan kunt u onze adviseurs mailen of verder lezen bij de verbeterteams Oplossingen. Wilt u meer weten over onze diensten en welke mogelijkheden er zijn? Kijk dan verder onder Diensten. Daar staan de mogelijkheden en werkvormen, zoals consultancy, interim management, projectmanagement en online services.

Six Sigma verbetermethode

De stappen van Six Sigma zijn logisch. Six Sigma is een verbetermethode om een procesafwijking te vinden en weg te nemen en daarmee een proces te verbeteren. De afwijking is echter dermate complex dat een verbeterteam nodig is om de oorzaak te vinden en het proces te verbeteren. Een verbeterteam moet echter een systematisch werkwijze toepassen en dat zijn de stappen van Six Sigma.

Six Sigma Green Belt

Binnen de verbetermethode Six Sigma worden de voorzitters van een verbeterteam aangeduid met de titels Six Sigma Green Belt en Six Sigma Black Belt. Deze voorzitters beheersen de methode Six Sigma en zijn in staat verbeterteams te leiden. De Six Sigma Green Belt leidt verbeterteams, die niet al te ingewikkelde procesproblemen oplossen. Dat is in 80% van de gevallen van toepassing.

Procesverbetering met teams

Als verbeterteams in stelling worden gebracht om een proces te verbeteren, geldt een aantal spelregels. Verbeterteams volgen een vast protocol om de oorzaak van het probleem te vinden en ontwikkelen vervolgens op creatieve wijze de oplossing. Six Sigma is zo'n protocol, maar ook 8D of de klachtenprocedure. Leer met verbeterteams werken en bereid de organisatie hierop voor.

Wilt u meer weten?

Vul het formulier in en stel uw vragen

Boudewijn Poppelaars