Cases Verbeterteam

Hieronder staan voorbeelden van projecten, zoals we die hebben uitgevoerd bij onze klanten. De cases zijn leerzaam en interessant, maar kunnen meestal niet worden gekopieerd voor een andere organisatie. Het is telkens maatwerk. De beschrijvingen bevatten geen namen, omdat we vertrouwelijk omgaan met de gegevens van onze klanten. Integriteit is een belangrijke waarde. U kunt natuurlijk wel bij ons navragen over de cases.

Procesverbetering

In deze case wordt beschreven hoe een verbeterteam werkt aan de oplossing van een procesprobleem. Op onverklaarbare wijze komt een aantal eindproducten plotseling niet meer door de eindkeuring (Factory Acceptance Test - FAT), terwijl het proces eerder helemaal foutloos presteerde. Wat is er aan de hand? Tijd om een verbeterteam in te zetten met de Six Sigma verbetermethode.

Six Sigma in de distributie

Een klant van ons, een distributiecentrum, heeft problemen in de logistiek met de leverbetrouwbaarheid. Een van onze consultants is Six Sigma Black Belt en is met de methode Six Sigma aan de slag gegaan om het probleem op te lossen. Een verbeterteam werd samengesteld, waarna de deelnemers getraind zijn in de methode Six Sigma. Het team ging aan de slag en de resultaten waren spectaculair.

Wilt u meer weten?

Vul het formulier in en stel je vragen

Jeroen Verberk