Klantgericht produceren met Lean Manufacturing en 5S

Het is de kunst de producten te leveren op de momenten dat de klanten deze nodig hebben. Niet eerder en niet later, maar precies op tijd. Tegelijkertijd werkt de productie order gestuurd, in continuous flow en zonder faalkosten. Met Lean Manufacturing en 5S wordt de productie doorlooptijd verkort en produceert de organisatie on demand. Uw organisatie is flexibel, klantgericht en een betrouwbare partner voor uw klanten.

Diensten      Oplossingen     Opleidingen

Diensten

consultancy data analyse advies

Consultancy

We begeleiden de organisatie in de toepassing van Lean Manufacturing met analyses, theorie, workshops, voorbeelden en technieken.

Lees meer

projectmanagement interim management

Projectmanagement

We leiden projecten en verbeterteams voor de implementatie van Lean. Gericht op de toepassing en klantgericht produceren.

Lees meer

logistiek lean 5S

Interim management

Uitvoering van de functies Operationeel manager, Productiemanager en Supply Chain of Logistiek manager om Lean te implementeren.

Lees meer

online verbeterteam innovatie six sigma lean procesverbetering

Online services

Coaching en training online voor de toepassing van Lean Manufacturing. De theorie in de praktijk van uw organisatie toepassen.

Lees meer

Oplossingen

Hier vindt u oplossingen voor de realisatie van Lean Manufacturing. Voor het operationeel maken van Lean Manufacturing zijn specifieke methoden en technieken nodig. Tegelijkertijd ontwikkelt het management een nieuwe managementmethode, Lean Management, met modern leiderschap en management spelregels. Kies hieronder de oplossing die bij uw organisatie past en maak uw organisatie flexibel, klantgericht en efficiënt. 

PDCA cirkel procesmanagement 2

Cost Leadership

Lean Manufacturing wordt ook voor kostenreductie gebruikt. De verspillingen in processen worden weggenomen, waardoor de kosten dalen. De doorlooptijd verkort tegelijkertijd. De waarde toevoegende handelingen blijven over, zoals de klant het verwacht. Gebruik onze technieken om Cost Leadership te realiseren. Uw organisatie bereikt het laagste kostenniveau in uw markt.

Lees meer

incompany training lean manufacturing procesmanagement 1

Tussenvoorraden verlagen

Zet de oude Push Production methode om naar de marktgerichte Pull Production methode. Door toepassing van Kanban, Two Bin en een nieuwe planningsmethode produceert de organisatie op basis van de klantvraag. Voer per processtap deze Lean technieken in, zodat de tussenvoorraden dalen en de flexibiliteit verbeterd. Tegelijkertijd daalt ook het onderhanden werk.

Lees meer

Lean manufacturing workshop lean lego line

Lean Lego Line

Om de essentie van Lean te begrijpen en Lean praktisch te ervaren hebben we de Lean Lego Line ontwikkeld. Dit is een workshop voor teams, waarbij een productielijn wordt gesimuleerd. Deze workshop bevat naast Lean technieken ook leiderschapsoefeningen en kwaliteitsmanagementoefeningen. Leerzaam voor productiemanagement, middenkader en operators om Lean te begrijpen.

Lees meer

Wat wilt u weten over Lean en 5S of over de aanpak?

Het toewerken naar Lean Manufacturing vraagt tijd en de juiste aanpak. Die aanpak verschilt per organisatie, omdat productieprocessen verschillend zijn. Bel of mail eens met ons voor toepassingen en mogelijkheden in uw organisatie. Kies in één keer de goede aanpak en de juiste volgorde van stappen, zodat het effect direct wordt ervaren.

 

088 33 666 66
b.paesie@patagonia-bv.com

Achtergrond artikelen

Lees artikelen over de managementmethoden Lean Manufacturing en 5S. Verdiep u in de intrigerende wereld van on demand production, het pull production system en het wegnemen van verspillingen. De artikelen gaan over het ontstaan, de theorie en de succesvoorbeelden.

Naar de database

ink efqm

Aanpak en voordelen voor uw organisatie

  • Wij zetten de theorie om naar de praktijk. Ervaar de effecten en de stijgende klanttevredenheid door de praktijkgerichte werkwijze van onze specialisten.
  • De structuur en cultuur van een organisatie verbeteren we tegelijkertijd. Gedragsontwikkeling gaat samen met de ontwikkeling van beleid en de uitvoering van processen. 
  • Zet de klant centraal, stel doelen en meet de resultaten. We brengen continue verbetering van processen in de dagelijkse praktijk van uw organisatie op alle niveaus.
Lean 5S productie 1

Case: Lean in een cleanroom

In de semi-conductorindustrie stelt ASML zeer strikte eisen aan zowel de kwaliteit van geleverde producten als de leverbetrouwbaarheid: altijd op tijd en juist leveren. Tegelijkertijd wordt verwacht dat leveranciers de kosten systematisch laten dalen door een permanent leer- en verbeterproces. Deze case gaat over de begeleiding van een toeleverancier, die hightech schakelingen maakt. 

Lees meer

Stel uw vragen!

Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op! 

Bart Paesie