Leiderschap en richting geven aan organisaties

Leiderschap is de basis van het functioneren van een organisatie en haar voortbestaan. Geef richting, inhoud en betekenis aan wat er te doen staat voor alle stakeholders. Dit geldt als eerste voor de directie, maar natuurlijk ook voor het management en het middenkader. Op deze pagina's vindt u modellen voor leiderschap en goede voorbeelden. Zorg voor integrale implementatie van de juiste leiderschapsstijl in uw organisatie. 

Diensten Oplossingen Opleidingen

Diensten

consultancy data analyse advies

Consultancy

Begeleiding in de toepassing van leiderschap. Coachend leiderschap en de ontwikkeling van eigenaarschap.

Lees meer

projectmanagement interim management

Projectmanagement

Implementatie van leiderschap, communicatie, reorganisaties en de ontwikkeling van een lerende organisatie.

Lees meer

logistiek lean 5S

Interim management

Uitvoering van de functies Productiemanager, Operations Manager en Kwaliteitsmanager. Direct resultaat en continuïteit.

Lees meer

online verbeterteam innovatie six sigma lean procesverbetering

Online services

Coaching online voor de ontwikkeling van leiderschap. Leiderschapsontwikkeling en transformatie van de organisatie.

Lees meer

Oplossingen

Hier vindt u oplossingen voor de ontwikkeling van leiderschap in uw organisatie. Maak leiderschap op de juiste manier operationeel in de uitvoering van alle leidinggevende functies. Het is het fundament onder het functioneren van een organisatie. Leiderschap vraagt specifieke vaardigheden, die geleerd kunnen worden. Laat leiderschap niet aan het toeval over, maar ontwikkel de leiderschapsstijl die bij uw klanten en organisatie past. 

leiderschap

Coachend leiderschap

Een praktisch leiderschapsmodel voor coachend leiderschap, dat iedere leidinggevende kan toepassen in de dagelijkse praktijk. Het model heet Authority-Responsibility-Power ofwel ARP. Het model lijkt veel op de Rose van Leary. Dit model kunt u uw leven lang gebruiken als hulpmiddel in uw leidinggevende functie. Het geeft houvast, richting en oplossingen voor praktijksituaties van alle leiders.

Lees meer

Kaizen management

Belbin teamrollen

De methode Belbin is bedoeld om teams samen te stellen en om teamleden optimaal te laten samenwerken. Dr. Meredith Belbin heeft onderzoek gedaan naar de samenwerking in teams en de resultaten van teams; de output. Op basis daarvan zijn teamrollen gedefinieerd, die nodig zijn om teams optimaal te laten samenwerken. Pas Belbin toe op verbeterteams, projectteams en managementteams.

Lees meer

Communicatie

MBTI communicatie

De beroemde methode MBTI is voor leidinggevenden om hun communicatie te verbeteren. Deze krachtige methode biedt veel mogelijkheden tot leiderschapsontwikkeling, communicatieverbetering en persoonlijke ontwikkeling. Omdat we gecertificeerd zijn om de methode MBTI toe te passen, werken we met de officiële MBTI hulpmiddelen en gevalideerde systemen. Verbeter de communicatie.

Lees meer

adviseur

Wat wilt u weten over Leiderschap?

Het implementeren van een leiderschapsstijl is essentieel. Ontwikkel een standaard voor uw organisatie en leer de vaardigheden aan alle leidinggevenden. Bel of mail eens met ons voor toepassingen en mogelijkheden in uw organisatie. Kies in één keer de goede aanpak en de juiste volgorde van stappen, zodat het effect direct wordt ervaren.

 

088 33 666 66
a.tegelaar@patagonia-bv.com

Achtergrond artikelen

Lees de artikelen over Leiderschap, de modellen en de implementatie. Verdiep u in leiding geven, richting bepalen met successen en theoretische achtergronden. Leer alles over Leiderschap en coaching.

Naar de database

 

119154625 s 2

Aanpak en voordelen voor uw organisatie

  • Wij zetten de theorie om naar de praktijk. Ervaar de effecten en de stijgende klanttevredenheid door de praktijkgerichte werkwijze van onze specialisten.
  • De structuur en cultuur van een organisatie verbeteren we tegelijkertijd. Gedragsontwikkeling gaat samen met de ontwikkeling van beleid en de uitvoering van processen. 
  • Zet de klant centraal, stel doelen en meet de resultaten. We brengen continue verbetering van processen in de dagelijkse praktijk van uw organisatie op alle niveaus.
9381389 l 2

Case: Leiderschap voor voormannen

Deze case gaat over de toepassing van ARP als leiderschapsmodel een productieorganisatie. De directie van de organisatie wisselde en dat was de aanleiding om een nieuwe, moderne managementstijl te implementeren. De nieuwe directie werkte aan leiderschap, communicatie en professionele ontwikkeling voor de managers en de voormannen. De resultaten waren snel zichtbaar.

Lees meer

Stel uw vragen!

Vul hieronder uw gegevens in en stel uw vragen! 

Adrienne Tegelaar